Hakijan valintakoe huomioidaan kaikkien Suomen yliopistojen valinnassa

October 7, 2022 0 Comments

Valintakoe on erittäin tärkeä osa suomalaisten yliopistojen valintaprosessia. Askel askeleelta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea samaan yliopistoon. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tämä toimii, ja annetaan vinkkejä tämän prosessin ensimmäiseen vaiheeseen – hakemuksen lähettämiseen.

Haluan esitellä mielenkiintoisen aiheen, josta olen hiljattain lukenut “Päivän arkisto” -lehdestä. Kun valitsemme seuraavaa työpaikkaamme tai etsimme inspiraatiota johonkin muuhun, suosittelen lämpimästi lukemaan toimittaja Ritva Konttisen kirjoittaman kirjan “Suomalainen psyyke”. Kirjassa on kauniita kuvituksia, eikä ole vaikea kuvitella, miltä se näyttää, kun tekoälyassistentit ottavat työsi haltuunsa.

Ymmärrä, että Suomen yliopistojen valintakoe huomioidaan kaikkien suomalaisten yliopistojen valinnassa yliopistoon haettaessa.

Tämä osio on taloudellisesti tärkeä yliopistoille, jotka haluavat valita hakijoita. Opetusministeriö on julkaissut viralliset ohjeet siitä, miten se voidaan tehdä, ja neljä vuotta sitten haki teknologialle patenttia. Tekoälyn käyttö helpottaa yliopistojen ja korkeakoulujen ottamista huomioon hakijan akateemisen pätevyyden ja pätevyyden soveltuvuus yliopistotason opiskeluun sekä taloudellisen tilanteensa. Tekoälyjärjestelmä voi myös käyttää muita hakijoiden tietoja, kuten arvosanoja, haastattelukokemuksia ja työkokemusta, kertoakseen heille heidän mahdollisuuksistaan.

Yliopistoon pääsy Suomessa on nykyään erittäin vaikeaa. Lähes kaikkiin korkeakouluohjelmiin pääsykoe on kaikkien yliopistojen valinta.

Opiskelijalla on oltava korkea akateeminen perustiedot ja kyettävä läpäisemään pääsykoe hyvillä arvosanoilla.

Kokeen päätarkoituksena on varmistaa korkeakouluopintoihin pääsyn akateemiset vaatimukset pääasiassa niille opiskelijoille, jotka haluavat opiskella yhdessä Suomen arvostetuimmista kouluista. Opiskelijoiden arvioinnissa käytetään eri näkökohtia, kuten eri aiheiden tuntemusta, kirjallisen ja suullisen kommunikoinnin kykyä ja ongelmanratkaisutaitoja sekä kiinnostusta tiettyihin aihealueisiin.

Siksi on hyödyllistä arvioida koulutuspotentiaalia hakuprosessin aikana. Jotkut kokeet suoritetaan hakemisen yhteydessä, mukaan lukien monet pääsykokeen muodostavat olennaiset testit, kuten haastattelu tai esseen kirjoituskoe .

Suomessa yliopistojen valintakoetta ei oteta huomioon kaikkien yliopistojen valinnassa. Tämä asiakirja antaa joitakin tietoja tästä ongelmasta.

Tässä asiakirjassa tarkastellaan tekoälyn soveltamista toisella alalla: rekrytointi. Rekrytointi on erittäin monimutkainen ja kilpailukykyinen prosessi. Ehdokkailla voi olla erilaisia kiinnostuksen kohteita ja tarpeita, joihin he voivat vastata AI-kirjoitustyökaluilla, jotka auttavat heitä sovelluksissaan. Tämä voi poistaa paljon saatekirjeiden kirjoittamiseen ja kysymyksiin vastaamiseen kuluvaa aikaa, vaikka he voivat silti tehdä työnsä hyvin tai jopa paremmin.

Erilaisten yliopistotyyppien ymmärtäminen on yksi Suomen suurista tehtävistä. On myös tarpeen saada käsitys tarjolla olevista erilaisista kursseista.

Uumajan yliopisto tarjoaa Suomen kansallisen yliopiston pääsykokeen, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden maisterin tutkinnon. Tämän kokeen perusteella hakijat osallistuvat seulontaprosessiin, jossa he voivat valita koulujen välillä.

Kilpailu on Suomessa kovaa. Yliopiston pääsykokeet ovat tärkeä tekijä päätettäessä, hyväksytäänkö opiskelija yliopistoon vai ei. Kaikki yliopistot haluavat saada mahdollisimman paljon kokeeseen valmistautuneita opiskelijoita.

Esimerkiksi tekoälyn kirjoitusassistenttien avulla voidaan ennustaa, kuinka kauan loppukokeeseen kuluu aikaa ja kuinka vaikeaa opiskelijan on valmistautua siihen. Tämän lisäksi järjestelmä voi myös ehdottaa, kuinka monta kertaa hän on aiemmin käynyt pääsykokeisiin ja millaisen kokeen hän on tehnyt, jotta hän valmistautuisi riittävän perusteellisesti:

Suomalainen yliopistojärjestelmä on organisoitu viiteen eri yliopistoon, jotta jokainen yliopisto voi rekrytoida tehokkaasti opiskelijoita. Me Adverse Mediassa halusimme tehdä tämän asian entistä selvemmäksi.

Suomen yliopistojärjestelmä on organisoitu hierarkian tai pyramidin muotoon. Se, missä vaiheessa järjestelmä alkaa näyttää pyramidilta, riippuu yliopiston organisoinnista eri kouluihin. Tämän pisteen yläpuolella ei ole väliä, opiskeletko lääketieteen, oikeustieteen, liiketalouden vai tekniikan korkeakoulussa. Opiskelijoiden on tultava ympäri Suomea opiskelemaan, eikä heidän pidä matkustaa mahdollisimman kauas kotoa.

Opiskelu tai yliopistoon hakeminen on tärkeä ja haastava prosessi. Itse hakuprosessi voi olla hyvin intensiivinen, ja eri hakijoiden eteen asetetaan monia esteitä. Joskus on tarpeen valita oikea yliopisto, joka sopii myös omiin henkilökohtaisiin tarpeisiisi.

Valintakoe voi olla esteenä eri yliopistoihin hakeville. Jotkut ihmiset kokevat, että heillä ei ole mitään tarjottavaa eivätkä he hyötyisi opiskelusta tietyssä yliopistossa, se ei tarkoita, etteivätkö opiskelijat pääsisi valitsemaansa yliopistoon.

Jotta voitaisiin laskea tarkemmin ns. toisen kielen (äidinkieli – suomi) opiskelijoiden lukumäärä, käytimme Tilastokeskuksen väestörekisterin tietoja syntymärekisteröinneistä ja maahanmuuttotilastoista Tilastokeskuksen väestöstä. rekisteröidä kansalaisuusrekisteröinnissä. Jätimme pois naisopiskelijat, jotka ovat syntyneet Suomen ulkopuolella pian hedelmöittymisen jälkeen, koska opiskelijoiden äidinkielestä syntyessään ei ole luotettavaa tietoa toisesta.

Suomalainen yliopistokoulutus on kaikille opiskelijoille maksutonta. Suomen korkeakoulutuksen päätavoite on pystyä tukemaan ihmisiä, joilla on vaikeuksia löytää työtä.

Sanotaan, että Suomessa, jossa on 5 miljoonaa asukasta ja biljoonan euron bruttokansantuote, on 18 yliopistoa, jotka vaativat hakijoilta pääsykokeen. Ja jokainen yliopisto haluaa opiskelijoidensa erottuvan joukosta korkeimmalla mahdollisella arvosanalla.

Niinpä he laativat oman versionsa tunnetusti vaikeasta hakijan pääsykokeesta. Tekoälyn kirjoitusassistentin avulla tämä testi voidaan ottaa huomioon valittaessa opiskelijoita ja yliopistoja Suomessa.